Непълнолетен шофьор отива на съд за подкуп на полицаи в Бургас

Непълнолетен шофьор отива на съд за подкуп на полицаи в Бургас - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура –Бургас предаде на съд Христо М. – непълнолетен към датата на извършване на деянията.

Той е обвинен за това, че управлявал лек автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС. Деянието, което е извършено на 11 октомври 2018 г. в Бургас, е осъществено в едногодишния срок от наказването му по административен ред за идентично деяние.

Обвиняемият, макар и непълнолетен по време на деянието, е разбирал свойството и значението на извършеното, a освен това е можел да ръководи постъпките си.

Христо М. е предаден на съд и за това, че предложил подкуп – сумата от 50 лева на длъжностни лица – полицейски служители, за да не констатират те горепосоченото му нарушение. Деянието е извършено по същото време и на същото място. 

По време на разследването е установено, че управляваният от обвиняемия автомобил е бил спрян за проверка от полицейските служители, които констатирали, че водачът е без свидетелство за управление на МПС. Тогава обвиняемият се обърнал към тях с думите „….да ви дам 50 лева да ме пуснете…“, след което дал тази сума, пускайки я през отворен прозорец на предната лява врата на служебния полицейски автомобил. Христо М. бил задържан.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 13 февруари. 

Коментари

Още от последните новини