Най-отговорният към боклука си бургазлия отнесе плазмен телевизор вкъщи

Най-отговорният към боклука си бургазлия отнесе плазмен телевизор вкъщи - E-Burgas.com

Чисто нов плазмен телевизор отнесе вкъщи бургазлията Йовко Гьоков, за когото може да се каже, че е бил най-отговорен към боклука си през миналата година. Той стана победител в кампанията на община Бургас и ОП "Чистота Еко" за разделно събиране на отпадъци в 19-те мобилни центъра в града.

Йовко е събрал цели 11 338 точки, което на практика оначава, че е върнал огромно количество метал, пластмаса и хартия, тъй като един килограм пластмаса носи едва 30 точки, а цветен метал - 100. Останалите най-активни участници получиха таблети и ваучери за 100 и 150 лв. 

В цялата кампания са били извадени 1658 карти, а най-активни са били центровете в "Изгрев", "Меден рудник" и "Зорница". Участниците са от всякакви възрасти, но жените преобладават над мъжете. 

Инициативата се проведе в периода между 28 юли и 31 декември миналата година Тя имаше за цел да стимулира хората да събират разделно и да опазват околната, в случая градската среда. Като резултат бяха събрани повече от 106 тона отпадъци, разделени в 36 основни групи.

Коментари

Още от последните новини