Най-женският месец в годината идва с кампания за превенция на рака на маточната шийка

Най-женският месец в годината идва с кампания за превенция на рака на маточната шийка - E-Burgas.com

Кампания за превенция на рака на шийката на матката ще предложи на бургазлийките безплатни прегледи през целия месец март. За да приканят работещите жени да отделят няколко минути за здравето си, "Инър Уийл" - клуб Бургас я организират по случай 8 март, в партньорството с Община Бургас, МЦ "Света София" и МДЛ "Лина". Кампанията включва както гинекологични прегледи, така и отворени лекции, първата от които на тема "Информираност относно профилактиката на рака на маточната шийка". Тя ще се проведе при откриването на 28.02.2020 г., от 19:00 ч., в зала "Петя Дубарова" на КЦ "Морско казино", с лектор доц. д-р Валентин Ирмов.

Безплатните прегледи със скрийнинг включват гинекологично изследване с вземане на течно-базирана цитология, която е златен стандарт при профилактиката на това заболяване. Течно-базираната цитология е най- съвременният метод за изследване на предраковите изменения на клетките и най-ранния стадий на рак на маточната шийка. Открит на време, този рак е лечим с  минимални хирургични интервенции.

Изследванията ще се извършват в МДЛ "Лина", а прегледите  ще се осъществяват в МЦ "Света София" от специалисти в областта - д-р Дарина Давидова и доц. д-р Валентин Ирмов. Часовете за прегледи са от 17 до 19 на следните дати: 05.03, 09.03, 16.03, 19.03, 24.03, 25.03 и 30.03.2020 г.

Телефон за записвания: 0887 90 37 51.

Коментари

Още от последните новини