Най-допусканите грешки при избор на сервизи за хранене

Най-допусканите грешки при избор на сервизи за хранене - E-Burgas.com

Много са спецификите, които е редно да имате на предвид, когато избирате сервизи за хранене. Разбира се, ако ще го купувате за собствения си дом, на първо място е важно да прецените визията, броя на частите и материала според вашите лични разбирания за удобство, уют и красота. Едновременно с това, има няколко основни грешки, които потребителите са склонни да допускат, изправени пред подобен избор. Групирахме ги в един кратък, но ясен и полезен списък по-долу.

И така, това са най-често допусканите грешки при избор на сервиз за хранене:

· Несъобразяване с подходящия материал. Ако имате микровълнова и съдомиялна машина, следва да сте наясно, че не всички видове прибори и съдове за хранене могат да се ползват в тях. Много често се случва така да закупим голям сервиз за хранене от много части и да изхвърлим старите чинии, а в последствие да се окаже, че новите няма как да се използват във въпросните уреди. Имайте на предвид, че всеки комплект разполага с обозначение дали е подходящ за съдомиялна и/или микровълнова.

· Избор на недостатъчно голям или твърде голям сервиз за хранене. На пазара ще намерите широка гама от комплекти според броя части. Най-малобройният разполага с 12 елемента, но той е по-скоро подходящ за допълване на наличните съдове у дома или ако живеете сами. Големите сервизи за хранене, особено тези, подходящи за подарък, могат да достигнат до 42 и дори 64 части. Те са изключително добър и изгоден вариант и за ресторантьорския бизнес.

· Грешно е да се избира сервиз за хранене, без да бъде съобразен с визията и интериора в кухнята и трапезарията. Няма нищо лошо в пъстрата и шарена обстановка, но тя изисква правилно съчетание на цветове и елементи. Ако трапезарията ви е обзаведена в земни неутрални тонове или е лишена от достатъчно цветове, шареният сервиз за хранене от MaxShop е чудесна опция за вас. При всички случаи следва да има някакво съвпадение на стилове и нюанси между обстановката и чиниите, от които ще се храните.

· Голяма грешка е и да не съобразите типовете елементи с типа кухня, която предпочитате и приготвяте у дома. Така например, ако сте почитатели на здравословната храна и имате деца, задължително е в сета да са включени както дълбоки чинии, така и купи за супи. Любителите на италианската кулинария биха могли да изберат сервиз за хранене с включени чинии за пица с голям диаметър, както и специални дълбоки чинии за паста и лазаня.

Успех в избора на сервиз за хранене! И не забравяйте, че 30% от храненето е през очите. Задължително е да ви е красиво и уютно на масата само като й хвърлите един поглед!

Коментари

Още от последните новини