Натурална козметика за коса – най-добрата грижа за косата

Натурална козметика за коса – най-добрата грижа за косата - E-Burgas.com
Снимка spiritell.com

Грижата за косата е едно от необходимите и важни неща за поддържане на блясъка на лицето, както и за поддържане на здравето и красотата на косата по правилен начин. Блестящата, плътна коса е едно от нещата, за които всяка жена мечтае. И поради тази причина трябва да се следва група от методи за поддържане на блясъка и здравето на косата и увеличаване на нейната плътност, включително непрекъснато подстригване на краищата, за да се избегне увреждането им. Важно е и храненето със здравословна храна, която съдържа минерали и хранителни вещества, отговорни за добрия растеж, както и поддържането на чистотата и, разбира се – залагането на натурална козметика за коса. Последното има огромна роля за запазването на косата и придаването й на красив блясък.

Как избирате продуктите, които използвате за косата си? За някои хора смяната на продуктите за коса може да бъде по-плашеща от продуктите за грижа за кожата. Човек задава въпроси като от рода на: „Кои са най-добрите естествени продукти за грижа за косата, тоест за натурална грижа за коса? Косата ми ще бъде ли красива, ако мина на естествена козметика? Действат ли наистина естествените продукти за грижа за косата?“.

Истината е, че грижата за косата ни вероятно заслужава много повече внимание. Много масови марки за грижа за косата разчитат на евтини съставки, които дават незабавни резултати, но всъщност увреждат косата ни в дългосрочен план (особено SLS и силикон). Същите тези съставки могат също да навредят на околната среда, когато се отлагат по нашите тръби. Така че има много причини да преминете на натурална козметика за коса.

Какви са предимствата на естествената рутинна грижа за косата?

Преминаването към чисто натурална грижа за косата е по-добро не само за косата ви, но и за вашето здраве и здравето на планетата. Тези продукти използват само съставки на растителна и минерална основа и пропускат силикони, тежки сулфати и пластмаси. С тях косата и скалпът ви ще са по-здрави, растежът - по-силен и дори да миете косата си по-рядко!  

Защо съставките са толкова важни?

Най-добрите съставки за чиста красива коса не са разработени в лаборатория. Те са създадени от майката природа. Голямата индустрия за красота ни казва да приемаме „тази“ нова съставка и „онази“ нова съставка, когато идеалните съставки за косата ни са същите, които виждаме на нашите маси. Мед, алое, масло от ший, таману и кокосово масло – това са само няколко Ако искате да се влюбите в косата си отново,  тези съставки са най-чистата форма на любов към косата.

Колко време отнема „прочистването на рутинната грижа за косата“ и премахването на натрупания продукт?

Това варира спрямо всеки индивидуален организъм. Обикновено нов потребител на натурална козметика за коса веднага открива разлика в здравето на косата си, примерно, до две седмици от употребата.  

Ето няколко експертни съвета, които можете да следвате, за да възстановите жизнеността и блясъка на косата.

Масажът е много полезен

Не пропускайте да масажирате скалпа, за да стимулирате кръвообращението и да увеличите отделянето на мазнини в косата. Също така е по-добре да нанесете върху пръстите си масло от пшеничен зародиш или бадемово масло, когато масажирате, което дава впечатляващи резултати.

Внимавайте с какво се храните – здравето на косата зависи от това

Следвайте здравословна диета и е необходимо те да са богати на мастни киселини като омега-3 и омега-6, открити в рибата.

Не прекалявайте с миенето на косата си

Мийте косата си 2-3 пъти седмично. По-често е противопоказно за нейното здраве.

Съвет за бляскава коса

Нанесете лимонов сок върху косата си, за да върнете блясъка и жизнеността на косата си, но трябва да внимавате лимоновият сок да не попадне в корените. Изчакайте само пет минути, а след това измийте с шампоан и балсам.

Коментари

Още от последните новини