National Geographic показва Ченгене скеле в поредицата си "Европа отвисоко"

National Geographic показва Ченгене скеле в поредицата си

Бургаското рибарско селище е част от новия сезон на поредицата, която ще бъде излъчена през септември

Бургаското рибарско селище Ченгене скеле е част от новия сезон на поредицата „Европа отвисоко“ на National Geographic. Предаването стартира на 18 септември, неделя, от 22.00 часа по National Geographic с епизод, посветен на България и богатата ѝ култура, спираща дъха природна красота и съвременни инженерни постижения.

В документалната поредица рибарското селище Ченгене скеле ще бъде показано, не само от какви материали е построено, но и за усилията на местните хора да почистват черноморските плажове от пластмаса.

Благодарение на изключително модерна дрон технология и уменията на професионални пилоти, България ще бъде показана така, както не е виждана досега. Основният дрон пилот, участвал в заснемането на частта от поредицата, посветена на красотата на България, е Владислав Терзийски.

Въздушното пътешествие над България ще предложи също зашеметяващи гледки от планините и морското крайбрежие, а други интересни спирки в това пътешествие е Велико Търново, което привлича туристи от цял свят с шоуто „Звук и светлина“, древния град Перперикон и работата на терен на археолога проф. Николай Овчаров и екипа му, метеорологичната станция на връх Мусала и мистичният танц на последователите на учителя Петър Дънов по време на ритуала паневритмия, изпълняван всяко лято на Седемте рилски езера и др., съобщават от travelnews.bg.

Новият сезон от 6 части на „Европа отвисоко“ ще предложи и впечатляващи гледки към най-атрактивните културни и географски забележителности в Сърбия, Румъния, Шотландия, Дания и Белгия. Всеки епизод е фокусиран върху различна европейска страна и така това забележително визуално пътешествие отдава заслуженото както на творенията на природата, така и на човешките истории и инженерния принос, които продължават да са двигател на тези модерни нации.

Коментари

Още от последните новини