Наградиха шампионите от Европейското по ветроходство на официална церемония

Наградиха шампионите от Европейското по ветроходство на официална церемония - E-Burgas.com

На официална церемония на яхтеното пристанище в Бургас бяха наградени шампионите от Европейското първенство по ветроходство клас Оптимист. Първи при момчета се класира Стефан Юил от Сърбия, втори Игор Кучзис от Полша и трети Иаковос-Димитриос Дедес Тентопуло.При момичета N1 е Дона Мацучели от Аржентина, следвана от Индия Пейдж- Ууд от  Великобритания и Наташа Раст  от Щвейцария.

Отлично се  представи  и българския национален отбор на Европейското първенство по ветроходство клас Оптимист в Бургас. Тодор Тузлуков се класира 15 сред момчетата, като това до момента  е най-добрия резултат постиган от български състезател на Европейското първенство клас Оптимист. В златната група също се класира и Радослав Гавраилов - 36 място и Даниел Йорданов - 47-мо място. На 38-мо място в Сребърната група се класира Владимир Стоянов, а Клемент Съръстов на 39-то място. В Сребърната група също се класираха Мартин Геров - 42-ро място и Цветослав Мавродиев - 47-мо място. В Бронзовата група Лазар Пенев се класира 37-ми.

При момичетата в Златната група се класира Вея Рейзова - 34-то място, Диана Маркова - 42-ро място. В Сребърната група Андреа Кирова се класира на 18-то място, Ралица Кичикова на 30-то място, Марсела Митева - 35-то място, Станислава Тодорова - 36-то място.

На официалното награждаване на шампионите от Европейското първенство по ветроходство клас Оптимист присъстваха зам.-кметът по бюджет, финанси и икономика Красимир Стойчев, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, президента на Яхт клуб"Порт Бургас" Евгений Мавродиев,председателят на Комисията по околна среда в 44 НС и  депутатът Диана Саватева.

Общо 280 състезатели от 44 държави взеха участие в Европейското първенство по ветроходство клас Оптимист.

 Снимки: Sailing with Audi: IODA 2017 European Championship, Burgas

 Снимки: Nikos Alevromytis/AleN Photography    

Коментари

Още от последните новини