Над 800 хиляди българи са със завършен цикъл на ваксинация

Над 800 хиляди българи са със завършен цикъл на ваксинация - E-Burgas.com
БГНЕС

Малко над 12 хиляди души са се ваксинирали през последните 24 часа, по данни на Здравното министерство. Със завършен цикъл на ваксинация са 812 хиляди българи, което е под 12 процента от населението на страната. Нов ваксинационен съвет ще популяризира ваксинацията срещу Covid, информира БНР.

В състава на Съвета по ваксинация влизат популярни личности, здравни експерти, представители на религиозни общности и журналисти, с идеята да популяризират ваксините сред различни обществени групи. Съветът беше свикан от здравния министър.

Нисък е процентът на ваксинирани сред лекарите и медицинските специалисти – около 30%, ромското население е с по-малко 10%, а децата с имунизация срещу Covid са под 3,5%, според проф. Красимир Гигов, който оглавяваше Ваксинационния щаб, но остава и в новия съвет.

Членовете на съвета ще работят за повишаване на процента ваксинирани, заради опасността от нова вълна на Covid през есента въпреки малкото новозаразени през последните седмици

От ваксината на "Джонсън и Джонсън" пристигнаха още 62 хиляди дози, които ще се разпределят към регионалните здравни инспекции в страната.

Свързани статии
МЗ продължава да разбива митове: Ваксините срещу ковид не могат да предизвикат стерилитет 1 626 са новите случаи, над 11 хиляди се ваксинираха Най-скептични сме към ваксините в целия ЕС Увеличават се желаещите да се ваксинират в Бургас, в УМБАЛ отчитат голям интерес у младите 1956 новозаразени, над 4 400 души борят вируса в болница Бургас сред градовете с най-много поставени ваксини Janssen Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 677 са новите ковид случаи, край на нощния живот от днес 112 нови случая в областта, 50 загубиха битката с ковид у нас Мобини ваксинационни пунктове на много места в страната
Тагове
ковид ваксини
Коментари

Още от последните новини