Над 2000 туристи дойдоха в Бургас с лайнера MSC Opera (снимки)

Над 2000 туристи дойдоха в Бургас с лайнера MSC Opera (снимки)  - E-Burgas.com

 Луксозният кораб акостира тази сутрин на обновената Морска гара

Точно 2120 туристи пристигнаха накуп в Бургас днес с модерния лайнер MSC Opera. Корабът акостира рано тази сутрин на обновената Морска гара, след което част от туристите слязоха на брега, за да разгледат града и курортите около него. 


Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов посочи, че куизният туризъм има възможност да се развива в по-широки граници от април до октомври и въпреки кризата при морските пътувания в Черно море Морска гара Бургас продължава да е на картата на круизния туризъм.

„Пристигането на този кораб тук дава ясен знак, че ние оставаме в круизния бизнес. В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище – Одеса, тази година  не е акостирал нито един лайнер  и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с  круизните оператори  Costa и MSC, които продължават да посещават Морска гара – Бургас, наистина е много голям успех. Горди сме с това, което сме постигнали, защото то е много. Нашата следваща цел е постигнем договореност с круизна компания и пристанище Бургас да е начална и крайна точка на круизните пътувания”, посочи Димов.

MSC Opera ще остане в Бургас до 18.00 часа днес, а следващото му посещение на Морска гара ще е на 27-ми октомври.
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини