На вниманието на Слънчев бряг: Увеличават с по няколко хиляди лева глобите за шум

На вниманието на Слънчев бряг:  Увеличават с по няколко хиляди лева глобите за шум  - E-Burgas.com

„Обединени патриоти“ и ГЕРБ внасят промените в парламента в най-скоро време 

Законът за шума е готов и предстои да бъде внесен в деловодството на Народното събрание от парламентарните групи на „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов. Промените не са драстични, но Ви уверявам, че ще бъдат много добре действащи, допълни Симеонов, цитиран от Дарик.

По думите му глобите за превишен шум ще бъдат увеличени с по няколко хиляди лева.

Вицепремиерът напомни, че през зимния сезон проверките за наднормени нива на шума ще продължат и че ще се реагира на всеки сигнал. Най-засилени ще бъдат в зимните курорти.

Най-високите санкции ще бъдат налагани при повторно нарушаване на нормативната уредба.

Симеонов беше в Пловдив за официалното откриване на новата полицейска приемна в Шекер махала. Той подчерта, че в основата на държавността стоят спазването на законността и реда. Следващото населено място, където ще се повиши сигурността, е село Гърмен.

Освен кмета на район „Северен“, на прерязването на лентата присъстваха градоначалникът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, заместник-директорът на ГД „Национална полиция“ – Константин Димитров, директорът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков, началникът на Трето районно управление гл. инспектор Никола Симов, журналисти и граждани.

Коментари

Още от последните новини