На косъм от инцидент: Моторист оцелява по чудо, след което потрошава такси от ярост край Бургас

На косъм от инцидент: Моторист оцелява по чудо, след което потрошава такси от ярост край Бургас - E-Burgas.com
Снимката е илюстративна

 

 

Вчера следобед, на изхода от Бургас в посока към крайморския път, малко преди бензиностанция „Лукойл“, се разигра драматичен инцидент, който можеше да завърши с трагични последствия. Моторист по чудо избегна катастрофа, когато такси внезапно навлезе на пътя му. Въпреки че сблъсък не се състоя, инцидентът предизвика изблик на ярост от страна на моториста, който след това потроши таксито.

 

Какво се случи?

 

Около 12:00 часа, такси, движещо се в посока към Крайморие, внезапно навлиза в лентата на приближаващия моторист, без да даде предимство. Мотористът е реагирал мигновено, като успява да избегне директен удар, но рязката маневра и фактът, че е бил на косъм от тежък инцидент, го изваждат от равновесие.

 

„Мотористът беше на косъм. Таксито излезе рязко на пътя му и той едва успя да избегне удара,“ разказва очевидец на случката. „След като спря на няколко метра от таксито, той слезе от мотора, бесен.“

 

Яростната реакция

 

Оцелял след почти фаталния инцидент, мотористът явно не успява да овладее адреналина и гнева си. Според свидетелите, той слиза от мотора, приближава се към таксито и започва да го удря с ръце и рита по купето. В резултат на това, предният капак на автомобила, огледалата и стъклата са нанесени значителни щети.

 

„Той беше извън себе си. Крещеше и удряше колата с ръката си, след това започна да рита и буквално потроши предния капак,“ разказва друг свидетел. „Шофьорът на таксито изглеждаше шокиран и не посмя да излезе от колата.“

 

Липса на намеса от органите на реда

 

Въпреки сериозността на ситуацията и ескалацията на напрежението, полиция не е пристигнала на мястото на инцидента. Според свидетелите, нито мотористът, нито шофьорът на таксито са подали сигнал до органите на реда. След като мотористът е нанесъл щетите на таксито, ситуацията се е успокоила и двамата участници в инцидента са се разотишли.

 

„Всички очаквахме, че ще дойде полиция, но нищо не се случи. Мотористът просто си тръгна след като потроши колата, а таксиметровият шофьор остана с разбито такси,“ споделя друг свидетел.

 

Поучителен урок за безопасността на пътя

 

Този инцидент подчертава колко важни са вниманието и взаимното уважение на пътя. Въпреки че реален сблъсък не се е състоял, стресът и опасността от такова нарушение на правилата за движение могат да доведат до тежки последствия. Шофьорите трябва винаги да се уверяват, че осигуряват предимство на другите участници в движението, особено на по-уязвимите като мотористите.

Коментари

Още от последните новини