На 2 август започва любимият на малки и големи фестивал „Дни на куклите“

На 2 август започва любимият на малки и големи фестивал „Дни на куклите“ - E-Burgas.com

Спазвайки всички предписания и мерки за безопасност от Министерството на здравеопазването, фестивалът "Дни на куклите" ще стартира своето шесто издание в дните от 2 до 8 август в Бургас.

Събитието се провежда за първи път през 2014 г. по повод 60-годишнината на Държавен куклен театър - Бургас. Тази година форматът на събитието ще бъде национален.

7 дни, 15 постановки, 10 театрални трупи от цялата страна ще срещнат малчуганите и техните родители с най-вълнуващите приказни истории на открита сцена "Охлюва" с по две постановки, от 19.00 и 20.00 часа всеки ден, в първата седмица на август.

Деца и родители ще спазват разстояние от един метър. Дезинфекции на пейките за сядане ще се извършват преди всяко представление.

Очакват ви любимите герои от приказките "Вълкът и седмте козлета", "Рибарят и златната рибка", "Балон като слон", Хитрата лисанка", "Пингвинчето Фраки", "Сливи за смет", "Лече-буболече", "Слончето с розовите уши", "Разбойническа история" и др. Публиката от всички възрасти ще изгледа и поучителните истории "Телефон 112...ПОЗВЪНИ!", "Капчица смях" и "Аз душата".

Професионалните трупи, които влизат в афиша на проявата, са: Детска театрална формация "Усмивка" - Бургас, Театър "Весел" - Велико Търново, Театър "Ако" - София, Театър "Хамелион" - Пловдив, Фондация "За Родопите", Театър "Янко Митев" - Хасково, Театър "Мале мале" - София, Театър "ММ" - София.

 

Събитието се реализира от Държавен куклен театър - Бургас, в партньорство с Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини