МВР и прокуратурата: Завишаване на наказанията за водачите, употребили алкохол

МВР и прокуратурата: Завишаване на наказанията за водачите, употребили алкохол - E-Burgas.com

"Необходимо е да се вземат спешни законодателни мерки за завишаване на наказанията по транспортните престъпление, особено когато е употребен алкохол, какъвто е настоящият случай", заявиха от прокуратурата и полицията на брифинг след пътния инцидент със загинал полицай в Стралджа предаде БНТ.

ПТП-то е станало извън пътното платно. Полицейските служители са извършвали проверка на лице извън пътното платно и извършителят е излязъл от него и е ударил служителят в банкета. Водачът на автомобила е дал положителна проба само за алкохол, няма наркотични вещества, над 1,2 е алкохолът.

Снощи в 19:10 е получена информация от кметския наместник на село Маленово за мъж, с профил на мигрант, който се движи пеша по пътя между село Маленово и Стралджа. Изпратен е екип, който е извършил проверка на въпросното лице. В момента на извършване на проверката автомобилът, който се движи в обратната посока напуска пътното платно, въпреки сигнала, подаден от един от полицаите и удря втория полицай. Минава на сантиметри от първия полицай и проверяваното лице и удря другия служител, който отхвръква на около 15 метра след удара.

Полицейският екип е спрял за проверка на документи автомобил в близост до пътното платно. В същия момент друг автомобил блъска полицая, който е починал по-късно.

Шофьорът на автомобила, блъснал полицая, е дал положителна проба за алкохол.

Коментари

Още от последните новини