МВнР с препоръки към българите, пътуващи до Гърция

МВнР с препоръки към българите, пътуващи до Гърция - E-Burgas.com

Във връзка с появата на първи случаи на заразени с новия коронавирус COVID-19 в Гърция, препоръчваме на българските граждани да следват указанията на местните власти и да следят текущата информация за развитието на здравната обстановка в страната предаде "Нова".

Гръцките власти в лицето на Министерство на здравеопазването и Националната здравна организация предприемат организирани мерки за ограничаване на разпространението на вируса на територията на страната чрез повишаване на информираността, наблюдение на директно пристигащите от райони, засегнати от болестта и проследяване на всички потенциално свързани със засегнатите до момента от коронавируса четирима души.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас обяви отменянето на традиционните карнавали по повод предстоящия на 2 март официален религиозен празник в страната.

Припомняме, че е необходимо да бъдат следвани указанията на властите за запазване на спокойствие и поддържане на информираност за начините за предпазване, които включват преди всичко спазване на лична хигиена и отговорност при планиране на пътувания зад граница.

Повече информация може да бъде открита на страницата на Министерството на здравеопазването: https://www.moh.gov.gr

Коментари

Още от последните новини