Модерни детски якета – истинско предизвикателство

Модерни детски якета – истинско предизвикателство - E-Burgas.com

Покупката на детско яке може да бъде истинско предизвикателство за родителите поради няколко причини. Първо е размера – хубаво е да изберем такъв, който да става на детето поне 2 или 3 години, да вземем предвид колко бързо растат, и не на последно място да не му е много голямо. Второ – предпочитанията на детето. Всички родители знаят, че и децата имат претенции, макар да са малки и често може да отказват да носят някоя дрешка, която сме им купили, само защото не им харесва. Проблемът е, че малките не могат да вземат под внимание температурните условия и сами можете да видите това, когато им дадете избор на дрехи. Те ще изберат някоя много дебела, когато е топло или пък тънка, когато е студено. По тази причина на тях може да им харесва едно яке, а вие ясно да разбирате, че то е много неподходящо за зимата. 

Какво яке да търсим?

-    Що се касае до зимно яке, трябва да бъдете внимателно. Нека бъде по-широко, като с това предвиждаме, че под него можем да сложим някое по-дебело пуловерче и въпреки него детето трябва да се чувства свободно в дрехата си, а не притиснато. 
-    Хубаво е отвътре да има подплата или да е пухено – децата харесват мекото усещане, а когато якето има тази характеристика, може да си позволите отдолу да бъде облечено с по-лека блузка. 
-    Нека има ластик на кръста и ръчичките. Дори якето да е дълго е хубаво да има ластик на талията, така сме сигурни, че не нахлува студен вятър към кръстчето му, както и нагоре по ръкавите. 
-    Пухените и меки джобчета също са добър избор, особено за онези, които твърдо отказват да носят ръкавици. Топлият джоб мигновено ще стопли ръчичките при минус температури.
-    Висока яка и цип са добър избор, могат да заменят шала и предпазват чувствителна част от детското тяло – врат, гърло и сливици. 
-    Качулката е едно от най-основните и важни неща при детските якета – тя може да замени шапка, може да бъде поставена върху шапка и да предпази от дъжд и сняг. Хубавото на качулката е, че пази и врата и ушите, които са едно от най-чувствителните места за инфекции при малките. 

Ако говорим за бебета, то всички знаем, че най-добрата зимна дреха, са т.нар бебешки космонавтчета. Те са цялостни комплектчета, които съвместяват гащеризон, яке, чорапи, ръкавици и качулка. Единствената непокрита част на тялото остава лицето. Под космонатвтчето сами може да прецените как да облечете детето, спрямо температурата – по-тънко или по-дебело. То е подходящо облекло както за количката, така и извън нея.

В онлайн магазина на Crazy-Kids можете да откриете огромен избор от детски якета за всякакви възрастни на известни марки като Mayoral, GUESS, Contrast и др. Може да задоволите всеки вкус – ако искате нещо по-семпло и стандартно, ако искате пухено модерно детско яке за момиче, ако предпочитате яке с две лица или пък дебело дънково яке. Там е вашето място и там ще пестите ценно време. Всички знаем колко е трудно да се тръгне с деца по магазини за пазаруване на дрехи, затова нека го направим вкъщи. 
 

Коментари

Още от последните новини