Митничари откриха близо 2 кг. злато в гащите на български шофьор

Митничари откриха близо 2 кг. злато в гащите на български шофьор - E-Burgas.com

Митничари заловиха недекларирани бижута за над 165 000 лева ГКПП "Капитан Андреево". Това е станало при проверка на лек автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".  

Шофьорът и петимата пътници - български граждани, са заявили, че не пренасят стоки за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина на предната пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал.

При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени три прозрачни плика също с изделия от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838,20 грама.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. 

Спрямо водача е взета мярка за неотклонение "парична гаранция", както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали, припомнят от Агенция "Митници".

Коментари

Още от последните новини