Миню Стайков с инвалидна количка в съда, отслабнал с 10 кг

Миню Стайков с инвалидна количка в съда, отслабнал с 10 кг  - E-Burgas.com
Снимка bTV

Линейка докара от ареста в съда на инвалидна количка бизнесмена Миню Стайков. Днес спецмагистратите трябваше да решат дали да го освободят, но медицинска експертиза ще установява дали състоянието му позволява да остане в ареста, предаде БТА.

Десет дни имат експертите, за да прегледат собственика на групата компании около "Винпром Карнобат", който беше задържан при акция през септември. Адвокатът му Лъчезар Таков обясни пред журналисти, че откакто е в ареста бил отслабнал с 10 кг. Той обаче не каза какво е заболяването на Стайков. Уточни само, че от 20 октомври клиентът му е бил настанен в болницата на Софийския затвор и настоя за консултация с неврохирург и съдебен лекар.

На другия обвиняем - Балун Хазърбасанов, който е роднина на Стайков, също ще бъде направена медицинска експертиза от ендокринолог. Неговата защита каза, че той страда от диабет и високо кръвно налягане.

Миню Стайков, синът му Стайко Стайков, който още се издирва, и други лица са обвинени за участие в 8-членна престъпна група, организирала производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар, както и за пране на пари. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Стайков и още двама от участниците в групата са с наложени мерки за неотклонение "Задържане под стража".

Коментари

Още от последните новини