Майките с право на детски помощи могат да изтеглят документите онлайн

Майките с право на детски помощи могат да изтеглят документите онлайн  - E-Burgas.com

Всички майки, които имат право на получаване на месечни помощи за отглеждане на дете и документите им изтичат, могат да изтеглят от вкъщи необходимото заявление-декларация от официалния сайт на Агенцията за социално подпомагане. Всички, необходими документи са поместени в категория "Дейности" - раздел "Семейни помощи": http://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti

Мярката е превантивна и цели хората да не излизат, за да не се струпват пред каси и гишета за подаване на декларации. Това каза директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Бургас Алина Конкьова.

След като попълнят заявлението, те могат да го изпратят по пощата или по куриер на адреса на Агенцията в Бургас - ж.к. "Лазур", блок 89, до вх. А. Тези от тях, които имат електронен подпис могат да го сложат на документа и да го пуснат на електронната поща на Дирекция "Социално подпомагане" на e-mail: [email protected]

В същия раздел "Семейни помощи" могат да се намерят и останалите заявления за отпускане на еднократна помощ при бременност, за отпускане на еднократна помощ при раждане, еднократна помощ за отглеждане на близнаци и други.

Засега не се предвижда удължаване на срока за подаване на декларациите, но майките ще имат срок да ги коригират, ако не са попълнили правилно декларациите, сподели още директорът на Дирекция "Социално подпомагане" - Бургас Алина Конкьова.

Коментари

Още от последните новини