"Мария от Буенос Айрес" акостира на бургаска сцена с Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест

Танго операта ще бъде показана премиерно в морския град на 4 октомври

4 октомври (петък) е денят, в който Бургас ще посрещне "Мария от Буенос Айрес". Дебютът на танго операта на композитора Астор Пиацола на морска сцена ще се състои от 19:30 часа в Държавна Опера - Бургас. Творбата буквално омагьоса публиката при националната си премиера като част от встъпителните събития от "Пловдив – Европейска столица на културата 2019". След като покори града под тепетата и София, зрелищния спектакъл комбиниращ музика, танц, театър и поезия акостира в Бургас като част от афиша на третото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Организатор на културния форум Порт Прим Арт Фест е Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.

В ролята на Мария от Буенос Айрес публиката ще види Люси Дяковска. До нея на сцената ще застанат Момчил Караиванов и Живко Джуранов. Атмосферата ще допълват изпълненията на оркестър, хор и балет на Държавна Опера Пловдив, както и гласът на традиционния испански инструмент бандонеон, поверен на Калоян Куманов. Режисьор на експресивното мултиарт представление е Веселка Кунчева ("Дама Пика", "Аз, Сизиф", "Вграждане"). Диригент е Константин Добройков, хореографията е на Явор Кунчев, а сценографията и костюмите са дело на Мариета Голомехова. Преводът на оригиналното либрето на поета Хорасио Ферер е на Даниела Меса. 

Специфичното дуенде, енергия, емоция, който спектакълът носи правят „Мария от Буенос Айрес“ задължителна част от емоциите, които всеки любител на класните сценични изяви трябва да си подари. В Бургас, Мария ще ви очаква на 4 октомври от 19:30 часа в Държавна Опера – Бургас. Билети можете да намерите на каса „Часовника“.

 

Коментари

Още от последните новини