Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско

Мария Нейкова настоява за по-стриктно спазване на мерките в Бургаско - E-Burgas.com

Областният управител проф. Мария Нейкова издаде заповед, съгласно която кметовете на общини, в рамките на тяхната функционална компетентност, трябва да организират и осъществяват завишен контрол за спазване на въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки във всички социални, образователни, спортни, културни и други обекти и структури, които са под ръководството и надзора на съответната община.

За извършените проверки и констатациите от тях кметовете на общини да изпращат в Областна администрация Бургас доклади всеки петък до 12 часа, се казва още в заповедта.

Заповедта на областния управител е във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в област Бургас и заповедите на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите и на основание Закона за здравето.

Директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров информира, че през почивните дни на входа на Морската градина в Бургас ще бъде разположен мобилен екип, който ще поставя ваксини срещу Ковид-19. Желаещите да се ваксинират могат да го направят и чрез зелените коридори в УМБАЛ-Бургас и КОЦ-Бургас.

Свързани статии
Математик: Между 10 и 12 хил. души дневно се заразяват с ковид у нас Инспектират нововъведените мерки на опасния път в Айтос 3327 нови случаи у нас, в Бургаско - 137 Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог Професор предрича плавно повишаване на ковид кризата у нас Лекари искат пълен локдаун: Изнемогваме, хора умират в линейките Над 19% са положутелните проби от 18 000 теста за коронавирус Близо 3500 са новозаразените с ковид, хоспитализираните у нас вече са над 5500 Ковид прати 600 души в болница за 24 часа у нас, в Бургаско 90 са новите слуачи 2302 достигнаха новозаразените за едно денонощие
Тагове
ковид мерки Мария Нейкова
Коментари

Още от последните новини