Мария Габриел е новият ни еврокомисар

Мария Габриел е новият ни еврокомисар  - E-Burgas.com

На брифинг след заседанието си Министерски съвет обяви решението си за новия еврокомисар на България. Това е Мария Габриел, съобщи "Пик".
Най-ексклузивната агенция научи от свои източници, че евродепутатът няма конкуренция. Най-вероятно нейният ресор ще е "Дигитализация".

"Във вторник имаме среща с г-н Юнкер, за да се определи ресора, след което ще предложи кандидатурата й за гласуване", съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева.

"За мен тази номинация е израз на доверие. Досега съм показала, че имам опит и отговорност и ще продължа да нося отговорност България да носи своя облик в толкова важната задача ЕС да бъде обединен. За нас е важно да има обединение, което гради бъдеще и ще отстоявам това. България показа авторитет, вследствие на натрупания опит в ЕС от страна на правителството на премиера Борисов и неговите правителства. Ще защитавам българския интерес и ще работя и инициативите ни по време на българското председателство на бъдат изведени докрай", заяви на свой ред Габриел.

"Приоритетът е един - обединението гради бъдещето и България щее обединител. Тепърва предстои решение за ресора и то е в ръцете на Жан-Клод Юнкер, така че сега не мога да се ангажирам с темата за ресора", каза още тя. По думите й днес ще бъде изпратено официално писмо до председателя на ЕК, в което ще се заяви родната кандидатура и едва след това предстоят разговори за ресора. 

Коментари