Мариус представя моноспектакъл по повод 50-годишнината си в Бургас

Мариус представя моноспектакъл по повод 50-годишнината си  в Бургас - E-Burgas.com

Традицията повелява рожденикът да получава подаръци. Неповторимият Мариус Куркински и „Арт Ателие” обаче разчупват това разбиране.

За своя 10-ти рожден ден Културната организация прави своеобразен подарък на бургазлии, като дава възможност на публиката за пореден път да застане очи в очи с талантливия актьор.

На морска сцена Мариус ще представи сборен моноспектакъл, създаден по повод неговата 50-годишнина. Представлението „Мариус 50” включва части от всички досегашни спектакли. А за почти четвърт век те са наистина много – „Дон Жуан” по Молиер,  „Песен на песните” по библейски  разкази, „Дамата с кученцето” по Чехов, „Самият човек” по Андрей Платонов, „Сънят” по Джулиан Барнс, „Български разкази” по Ангел Каралийчев, „Сътресение”, „Черното пиле” по Николай Хайтов и други.  

„Интересно ми е да събера причините една до друга и да видя какво същество ще създадат. Няма да се щадя...”, споделя магнетичният актьор.

За своята 10-годишна история „Арт Ателие” е успяло да постави в област Бургас над 300 представления. Благодарение на управителят Маруся Русева десетки популярни български актьори заобичаха Бургас и местната публика.

„Мариус 50” ще се играе на 3 февруари от 19:00 ч. на сцената на Културен дом НХК.

Билети се продават в билетен център „Часовника” /пред хотел „България”/.

За повече информация телефон 0894/898-098 – Маруся Русева, „Арт Ателие”.

Коментари

Още от последните новини