Малката Доби се нуждае от вашата помощ

Малката Доби се нуждае от вашата помощ  - E-Burgas.com

До края на лятото семейството на Добромира Недкова трябва да осигури 88 011 лева за лечение на четиригодишната си дъщеря. Момиченцето се нуждае от трансплантация на стволови клетки в Сърбия.

Добромира се ражда с инфекция на кръвта и висок Билирубин (желязо), който е много над нормалните стойности. От високия Билирубин мозъкът на момиченцето се уврежда. Заради болестта й умствената й активност е на дете на 8 месеца.

Процедурите, които ще се извършат от д-р Джихан Абазович в клиниката в Нови Сад, са светъл лъч, който мобилизира семейството да потърси помощ. Манипулациите трябва да се случат в три последователни месеца, без прекъсване, на месец по една, но сумата е непосилна за семейството, в което работи само единият родител. Майката е отдадена на грижите за малката Доби, която не може да се обслужва сама. Усмихнатото дете е с 80 % ТЕЛК от шестия месец след раждането си. Голямата надежда за семейството идва от думите на д-р Абазович, че Доби ще проговори веднага след втората процедура.

 "Няма родител, който да не направи всичко по-силите си детето му да се излекува. Дори да има 1 % надежда, ние ще се борим. С това лечение Доби ще има реален шанс да успее да контролира физиологичните си нужди, да говори, да се храни сама, да се облича. Вярвам, че ще започне да се учи от връстниците си и ще успее да навакса с всичко пропуснато", споделя с надежда Кремена Колева, майка на Доби.

Родителите на Доби изказват благодарност към всички, които до момента са помогнали  и са участвали в иниацивите за набиране на средства. Към момента са събрани близо 14 000 лв. Предстои подготовка за базар и благотворителен концерт.

Дарителска сметка: Обединена българска банка
IBAN: BG83UBBS80021089639340
Титуляр: Добромира Тодорова Недкова

Коментари

Още от последните новини