Леко захлаждане за новата порция почивни дни

Леко захлаждане за новата порция почивни дни - E-Burgas.com

Гергьовденската седмица започва с леко захлаждане. Студен атмосферен фронт ще избута порция по-хладен въздух към Балканите и дневните температури ще паднат с 3-4 градуса.

Ще се усили вятърът и неговите пориви ще са особено мощни в Североизточна България и от двете страни на източните масиви на Стара планина. В понеделник следобед термометрите ще се колебаят между 22 и 27 градуса, във вторник – още с 2-3 градуса по-надолу.

Валежите покрай студения фронт ще са краткотрайни и на изолирани места в Източна и Южна България, предава Нова тв. Има условия за образуване на купесто-дъждовна облачност с гръмотевични бури и риск от градушки.

В сряда времето ще остане нестабилно с валежи и гръмотевици, които ще започнат следобед от запад и ще продължат на североизток в ранните часове на Гергьовден с тенденция да спират, а облачността да се разкъсва.

В четвъртък и петък страната ни отново ще попадне в центъра на гореща вълна с пренос на топъл въздух от Средиземноморието. В атмосферата пак ще нахлуе прах от пустините на Северна Африка, в по-значителни количества в Югозападна България.

Коментари

Още от последните новини