Лекари от ВМА ще лекуват Бойко Борисов

Лекари от ВМА ще лекуват Бойко Борисов  - E-Burgas.com

„Доколкото знам състоянието на премиера е стабилно, колегите от ВМА ще го лекуват”. Това обяви шефът на „Пирогов” проф. Асен Балтов в предаването „Здравей, България”.

Той коментира и свалената от РЗИ-София карантина на първите мъже в държавата.

„Виждате, че 5 дни от събитие до сваляне на карантината не са достатъчни. Минимум 7 до 10 дни. Даже карантината трябва да е 10 дни за всички контактни от първа линия”, коментира проф. Балтов. „В рамките на 5 до 7 дни симптомите може да се скрият, да не ги хване дори PCR тест”.

„Президентът Радев ще се окаже, че е контактен от първи ред на президента Дуда, според мен трябва да е в 10-дневна карантина. Това е мое лично медицинско виждане”, заяви проф. Балтов.

Той обясни и за работата на най-големият спешен център у нас - „Пирогов”. Плановият прием там е напълно забранен, защото клиники „гърмят” с COVID. В момента около 60 души от персонала са активно болни. От началото на епидемията общо около 300 души от персонала на „Пирогов” са били заразени.

„Разширяваме отделението. Отделно цял етаж ще бъде затворен, в него има още около 30 легла, те ще са предимно за персонала”, заяви проф. Балтов.

 

Коментари

Още от последните новини