КЗП вече ще може да трие незаконно онлайн съдържание

КЗП вече ще може да трие незаконно онлайн съдържание - E-Burgas.com

Правомощия на Комисията за защита на потребителите вече има повече пртавомощия. Тя ще може да разпорежда сваляне на онлайн съдържание, в случаи на установяване на нелоялни практики от страна на електронни търговци.

Това стана възможното след като депутатите гласуваха на второ четене Закона за защита на потребителите, предаде Novini.bg.

Промените предвиждат засилено сътрудничество между институциите в държавите членки на ЕС. С измененията Комисията за защита на потребителите, въз основа на отправено писмено искане, ще издава решение за премахване на съдържание от онлайн интерфейс или за отправяне на ясно предупреждение до потребителите при достъпа им до онлайн интерфейса на търговеца, отговорен за нарушението.

Ако в тридневен срок от уведомяването търговецът не се съобрази с взетото решение, председателят на Комисията за защита на потребителите може вече да издаде заповед, с която да разпореди на предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, и на доставчиците на хостинг услуги да премахнат, блокират или ограничат достъпа до онлайн интерфейса на нарушителя.

Коментари

Още от последните новини