Кутев: Прокуратурата влиза със сила в МВР, може да има открита война на институциите

Кутев: Прокуратурата влиза със сила в МВР, може да има открита война на институциите - E-Burgas.com

Прокуратурата се опитва активно да се меси в работата на изпълнителната власт. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев на брифинг след заседание на служебния кабинет.

„Именно в този ден е важно да си дадем сметка за значението на държавността и за това какъв принос имаме всички ние към изграждането на държавността. Затова ще направя само едно изявление днес във връзка с засилената активност на Прокуратурата от последните дни. На разпит в Прокуратурата бяха извикани новият директор на БОП точно два дни след като беше назначен, както и новият председател на ДАНС на следващия ден, след като беше назначен, зaм.-председателят на ДАТО, който беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов, служител на ГД „Национална полиция“, като му бяха направени личен обиск и претърсване в жилището му без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел“, пососчи Кутев.

„Виждаме как след президентската институция Прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити Прокуратурата активно да се меси в работата на изпълнителната власт. Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опита да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи, каза още Кутев.

Той призова всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред.

Коментари

Още от последните новини