Курник разпали страстите в Рудник! Семейство се барикадирало вкъщи заради вой на петел и смрад на кокошки

Курник разпали страстите в Рудник! Семейство се барикадирало вкъщи заради вой на петел и смрад на кокошки - E-Burgas.com
Архив bezmotika.com

Всяка сутрин в ранни зори към 4.30-5.00 часа кукуригането на петела ни събужда и тъй като това продължава по половин час и повече, просто не можем да заспим отново“, жалва се Митко Динев

Изграден курник в двора на къща в Рудник е на път да разпали междусъседска война в бургаския квартал.

Съоръжението, което е изградено преди около половин година не давало миг покой на бургазлията Митко Динев и семейството му, и това ги принудило да се барикадират със затворени прозорци и врати в летните жеги, но мъката с кокошките явно продължава и в момента, тъй като бургазлията написа жалба до кмета.

Драмата е между съседските вили Б-14, в която живее Митко и Б-15, където съседката му Снежана Димова завъдила пернатите.

„Курникът е построен в непосредствена близост до прозорците на нашата спалня. Всяка сутрин в ранни зори към 4.30-5.00 часа кукуригането на петела ни събужда и тъй като това продължава по половин час и повече, просто не можем да заспим отново“, жалва се Динев.

Неприятната миризма се усещала в неговата къща и през отворен прозорец на друга стая, далеч от курника. „Съгласно Наредбата за опазване на обществения ред, приета от Общинския съвет - Бургас, в града не се разрешава отглеждането на домашни птици. Рудник е квартал на Бургас и би следвало това разпореждане да важи и тук“, алармира бургазлията.

Той моли администрацията да предприеме мерки и да направи проверка на място, след което да бъде уведомен със становище на електронната си поща. Жалбата му е входирана в деловодството на Общинския съвет в Бургас.

Коментари

Още от последните новини