Купуват 400 нови линейки за спешната помощ

Купуват 400 нови линейки за спешната помощ - E-Burgas.com
Николай Нанков, министър на регионалното развитие и Деница Николова, зам. министър

400 нови линейки и цялостното им специализирано оборудване ще бъдеат закупени за спешните центрове в страната, съобщи на пресконференция в Слънчев бряг днес Николай Нанков, министър на регионалното развитие. Това ще стане със средства, осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“. Министър Нанков посочи, че най-големият бенифициент по програмата е Министерство на здравеопазването. 

"Министерството кандидатства на 12 май. Това са единствените европейски пари в настоящия програмен период, които са насочени пряко и диерктно към здравната ни система и инфраструктурата, свързана с нея. Този ресурс ще бъде предназначен за подобряване на спешната помощ. Говорим за 24 болнични заведения, 37 центъра за спешна помощ и 170 филиала към тези центрове", каза министърът. 

С чест от средствата по проекта ще бъдата извършени строително-монтажни дейности в базите на спешните центрове.

"Това е голям проект, който ще бъде управляван от Брюксел и е на стойност 163 млн. лева", информира Николай Нанков. 
В Слънчев бряг той откри заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.  Стартира и кампания „Моят град е моята крепост”, която е образователно – патриотична и е насочена към децата. Целта е децата да се гордеят с родните си места и от това, че в техните градове се случват позитивни неща. Кампанията стартира в Кюстендил и Шумен, следват Стара Загора и Габрово.  
На 18-ти юни ще бъде пуснат обходния път край Ахелой, водещ към курорта Слънчев бряг, обяви министърът. Тава става с 4 месеца предсрочно за да могат да се облекчат шофьорите, пътуващи през сезона към нашето море. 
До края на месец май трябва да приключи ремонтът на АМ „Тракия“ в платното за Бургас. 
 

 

Коментари

Още от последните новини