Културни събития в експоцентър „Флора“ до края на декември

 Културни събития в експоцентър „Флора“ до края на декември - E-Burgas.com

Три концерта, кино панорама и куклен театър за най-малките са сред предстоящите културните събития, които очакват своята публика в експоцентър "Флора" до края на декември.

 

16.12.2019 г. - от 18:00 ч.

Камерен концерт за пиано и цигулка

Илиана Тодорова - пиано, Божидара Кузманова-Владар (Австрия) - цигулка. В програмата -  Цезар Франк и Йоханес Брамс. 

Вход: свободен

 

17.12.2019 г. - от 18:00 ч.

,, Защо?" - Камерно - вокален концерт с музиката на Пьотр Илич Чайковски

 Илиана Тодорова - роял; Диман Панчев - бас; Мария Цветкова - Маджарова - сопран

Вход: свободен

 

От 16 до 21.12.2019 г. - от 18:30 ч.

Кинопанорама "Италия днес"

Петото юбилейно издание на кинопанорамата "Италия днес", организирана от Италианския културен институт в София, има и своето издание в Бургас. В периода от 16 до 21 декември, почитателите на италианското кино ще могат да се насладят на 6 съвременни филма. Билети за всяка една от прожекциите по време на Кинопанорама Италия днес в Бургас може да откриете предварително на касата в експоцентър "Флора", а в деня на прожекциите - на входа на залата, половин час преди началото на филма.

 

Програма:

 

16 декември 2019 г. - 18:30 ч.

 Микеланджело: безкрайност / Michelangelo infinito

Един завладяващ, емоционално и визуално въздействащ портрет на човека и твореца Микеланджело. От една страна свенлив и неспокоен, способен на противоречиви чувства, но и на проява на смелост в отстояването на своите идеали и убеждения. Чрез кинематографичния разказ и ефектния формат на заснемане (4K HDR), е представено обширното художествено творчество на Микеланджело - от скулптура, през скици и живопис. Новите и ексклузивни гледни точки и перспективи допълват удивителни възстановки, постигнати чрез сложни дигитални ефекти.

 

17 декември 2019 г. - 18:30 ч.

Аз се върнах / Sono tornato

28 април 2017, насред площад Виторио Емануеле - мултиетническото сърце на Рим, се появява възкръсналият Дуче, точно на датата на неговата смърт. След първоначалното кратко объркване, Мусолини (Масимо Пополицио) решава да поеме юздите на държавата. Вместо да бъде прибран в психиатрична клиника заедно с умопобъркания, който се мисли за Наполеон, той се превръща в "откритие" на амбициозния режисьор на документални филми - Андреа Каналети (Франк Матано), който го вижда като перфектен за ролята актьор. Андреа представя Дучето на продуцентите в телевизията, където работи и от които зависи. Те създават едно критично, изобличаващо риалити шоу, което ще бъде новата трибуна, от която Мусолини ще може да се изправи и да говори на народа. Но готови ли са днешните италианци да го последват?

 

18 декември 2019 г. - 18:30 ч.

Въпрос на вкус / Quanto basta

Артуро (Виничио Маркиони) е талантлив, но вече не толкова успешен шеф-готвач, чиито критичност и несговорчивост са причина за западането на неговата кариера. Неумението да контролира гнева си веднъж завършва със свада. Осъден е на обществено полезен труд в център за младежи, страдащи от синдрома на Аспергер. Там работи Анна (Валерия Соларино), а сред младежите, с които трябва да се занимава Артуро е Гуидо (Луиджи Феделе), който страда от синдрома, но пък има голяма страст към готварството. Артуро се отнася към Гуидо без предразсъдъци, но и без да се съобразява, действа инстинктивно и го третира като равен, и нерядко греши. Когато обстоятелствата го принуждават да придружи Гуидо на кулинарен конкурс, между тях се заражда приятелство и братска привързаност, която ще промени живота и личността на Артуро, както и съдбите на двамата.

 

19 декември 2019 г. - 18:30 ч.

Вярвай в себе си / Io c'è

Масимо Алберти (Едоардо Лео) е собственик на "Мираколо италиано" (Италианско чудо) - някога луксозен бед-енд-брекфаст, сега тотално затъващ. Кризата, която е поставила на колене бизнеса, изглежда не е повлияла на съседите - женски манастир, винаги пълен с туристи, на които монахините предлагат подслон в замяна на дарение. Безплатно ­- това е идеята, озарила Масимо, от която толкова се нуждае. Ако иска да оцелее, трябва да превърне "Мираколо италиано" в място за поклонение. За да се осъществи това обаче, трябва да основе своя религия. Така се заражда "Ионизмът" - първата вяра, в която не Бог, а Аз-ът е център на вселената. В тази мисия Масимо е съпътстван от сестра си Адриана (Маргерита Буи) - опитна счетоводителка и Марко (Джузепе Батистон) - писател без читатели и перфектният идеолог на новата вяра.

 

20 декември 2019 г.- 18:30 ч.

Съкровено / Il bene mio

Елия (Серджо Рубини) е последният жител на разрушеното от земетресение градче Провиденца. Той отказва да се присъедини към останалите, решили да се преместят в Нуова Провиденца и така да забравят за случилото се. За Елия, в неговия роден край все още има живот и с помощта на своя стар приятел Джезуалдо (Дино Абреша), се опитва да поддържа спомена жив. Когато кметът го призовава да напуснат Провиденца, Елия изглежда почти решен да остави всичко, но се появява внезапното усещане за едно странно присъствие. Всъщност, сред отломките на училището, където по време на земетресението загива съпругата му, се крие бежанката Нур (Соня Мелах). Тази среща, заедно с желанието да съхрани паметта на Провиденца, ще изправи Елия пред неизбежен избор.

 

21 декември 2019 г. - 18:30 ч.

Човекът, който купи луната / L'uomo che comprò la luna

В буколическата Сардиния някой си е позволил да купи Луната. Никой обаче не знае защо го е направил. Новината се разпространява сред хората, а когато достига до ушите на една секретна агенция за сигурност, тайният агент Кевин (Якопо Кулин) се заема със случая. Предстои му приключение сред сардинските традиции, които той винаги е отричал и е отказвал да приеме, макар Сардиния да е родното му място и самият той да носи в себе си местната култура. Той се потапя в тази "сардинщина" благодарение на мизантропа Бадоре (Бенито Угру). В това пътешествие Кевин не само ще преоткрие своите корени и произход, но и ще разбере кой си е позволил да купи сателита на Земята и най-вече - защо, установявайки, че сардинците са народ, който винаги спазва дадените обещания.

***

21.12.2019 г. - от 11:30 ч.

Коледен концерт - матине  на Бургаски духов оркестър

Вход: свободен

 

21.12.2019 г. - от 12:30 ч.

"Тримата снежковци" - представление на Държавен куклен театър Бургас

В малко градче, притихнало под снега, живее малко кученце. То много обича снега, игрите със снежни топки и веселието. Но колко забавно може да е, когато си сам?
Коледа е. А на Коледа стават чудеса и ето ...там на малката уличка кученцето среща не един, не двама, а трима снежковци. Те са толкова различни, на толкова забавни!
В смях и закачки всички заедно ще открият приятелството.

Автор - Милан Павлик
Режисьор - Вера Стойкова
Сценограф - Адрияна Добрева
Музика - Георги Минков

Билети: на място, 30 мин. преди представлението.

Коментари

Още от последните новини