Кредитът на „Бургабус“ скара опозиция и мнозинство в Общински съвет

Кредитът на „Бургабус“ скара опозиция и мнозинство в Общински съвет - E-Burgas.com

Докладната записка ще бъде обсъдена без да е минала през експертна комисия

Предложението за изтегляне на кредит в размер на 800 хил. в. от общинския превозвач „Бургабус“ скара опозиция и мнозинство на днешното заседание на Общински съвет – Бургас. Докладната записка бе входирана извънредно в дневния ред само преди няколко дни, без да бъде обсъдена от комисиите.

Това провокира опозицията в лицето на БСП и Патриотичен фронт, които поискаха докладната записка да бъде оттеглена. Общинският съветник Евгений Мосинов припомни, че и днес предстои да бъдат обсъждани пет извънредни точки, които не са минали през комисии, което се превръща в една неприятна практика за местния парламент. 
„Бургасбус“ е дружество, което бързо върви от позитивни резултати към крайно негативни такива и лошо финансово състояние. За това обаче вина имаме и ние, които сме приели някои недомислени решения“ заяви Мосинов. 

Според него докладната записка за кредита може да бъде гласувана, едва когато бъде получено експертното становище на транспортната комисия. Той предложи да бъде свикана извънредна сесия другата седмица, на която да бъде обсъдено подробно състояноето на „Бургасбус“. 
Думите му бяха подкрепени от зам. председателя на Общински съвет Георги Дражев. 

„По-разумният подход е да бъде отложено разискването по нея. Нека да видим къде са пробойните, откъде излизат средства и какво можем да направим освен да теглим кредити. Почти навсякъде, където имаме губещо дружество започваме да теглим кредити и се опитваме чрез него да го оздравим, но накрая дружеството фалира и виновни няма.“ Заяви Дражев, който нарече Интегрираният градски транспорт „пълна идиотия“. 

В крайна сметка предложението бе отхвърлено, а дебатите за кредита ще се проведат по-късно днес. 

Коментари