"Крайезерна" ще изпревари срока по договор, но не и този на Борисов (снимки)

Улицата все пак ще сколаса за разгара на летния, отварят я между 10 и 15 юли

Ремонтът на ул. "Крайезерна" в Бургас върви с пълна сила, като на обекта има поне десет машини и няколко пъти повече работници. Това установи репортерска проверка на e-Burgas.com само седмица преди да изтече срока, поставен от премиера Бойко Борисов. 

Припомняме, че в края на месец април Борисов инспектира обекта, като заяви категорично, че той трябва да бъде готов до 30 юни. Той дори заръча на строителната фирма да работи денонощно, но да спази дадения от него срок. По новата улица ще минава целия трафик за Южното Черноморие, което пък от своя страна трябва да облекчи задръствания вследствие на транзитния трафик към курортите. Последваха нялолко частични затваряния на улицата, които ускориха процеса на работа.  

По всичко изглежда обаче, че поставеният от Бойко Борисов срок няма как да бъде спазен и улицата ще бъде отворена малко по-късно. Това все пак ще бъде направено близо месец по-рано от срока в договора за изпълнение с фирмата, който приключва чак в началото на август. 

"Имаме актуализиран график от фирмата, според който на 10 юли ще е готово всичко, почти месец по-рано. Масово се работят асфалтови работи в момента. Кръговото кръстовище е изпълнено на 100 %, издигат се осветителни стълбове. Довършва се правият участък и връзката с бул. “Тодор Александров”." съобщиха от община Бургас.

Според работниците на обекта ремонтните дейности могат да продължат най-късно до 15 юли, като те признаха, че работят много интензивно, за да мъже откриването да бъде възможно най-рано. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини