Бойко Борисов: Южният обход да е готов до 30 юни!

Бойко Борисов: Южният обход да е готов до 30 юни!  - E-Burgas.com

"Ако трябва, ще работите денонощно"

Южният обход на Бургас, който ще изведе транзитния трафик към Южното Черноморие, трябва да бъде готов за новия сезон. Това ще стане, ако изпълнителите на проекта изпълнят заръката на бъдещия премиер Бойко Борисов, който днес инспектира обекта в Бургас, заедно с кмета Димитър Николов.

И двамата признаха, че по проекта има забяване и според последните очаквания, той ще бъде готов в края на август или началото на септември. Според Бойко Борисов обаче, това ще бъде напълно безсмилено, защото сезонът вече ще е приключил. 

"Ако е нужно да се работи денонощно и накрая за една седмица да се спре движението и да се приключи", заяви Борисов.

Припомняме, че в момента по проекта се раоти с пуснато движение, а изпълнителя негодува, защото това затруднява строително-монтажните работи. Този вариант обаче на този етап не е приемлив, защото това би вкарало всичкия транзитен трафик в центъра на Бургас. Това би увеличило интензивността близо 10 пъти. Поради тази причина строителството на обхода се извършва по-бавно. 

Борисов добави, че пътят за Слънчев бряг, който е другият много важен инфраструктурен проект за региона, трябва да бъде готов за следващото лято. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини