Край на задръстванията? Отвориха ремонтирания участък на АМ "Тракия

Край на задръстванията? Отвориха ремонтирания участък на АМ

Още утре и вдругиден трафикът ще бъде подложен на сериозно изпитание

Отвориха за движение ремонтирания 23-километров участък на магистрала "Тракия" между Стара Загора и Чирпан в посока София. С възстановяването на трафика завършват и планираните строителни работи по магистралата за летните месеци, съобщава БНТ.

Още в първите часове след отварянето на ремонтирания участък на магистралата, трафикът вече е интензивен, очаква се утре и през уикенда да се засили още повече. Надеждите са затрудненията в пътуването обаче да намалеят.

Цялостният ремонт започна през октомври миналата година. От Европейския център за транспортни политики изразиха съмнения относно качеството на ремонта. Според тях, има проблем с маркировката и полагането на асфалта.

Час преди пускането на трасето, последните работници довършваха обезопасителните съоръжения.

Отводняването е подобрено, извършено е студено рециклиране, което е иновативен и нов метод за ремонт на пътища. Гаранцията е три години, обясни Веселин Димитров, Областно пътно управление Стара Загора.

Последните довършителни детайли са по предпазните огради. Те са еластични, а изпълнителите гарантират, че биха задържали при инцидент ТИР, който се движи с 90 км/ч.

Преди седмица при пускането на платното в посока Бургас от Европейския център за транспортни политики обявиха, че имат сериозни забележки.

Коментари

Още от последните новини