Копач на криптовалута в Българово навъртя 70 хил. лв. ток без да го плати

Копач на криптовалута в Българово навъртя 70 хил. лв. ток без да го плати  - E-Burgas.com

33 годишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа от служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас по образувано досъдебно производство за кражба на ел. ток.

Криминалистите и специалисти от EVN  - Бургас извършили проверка в наето от бургазлията двуетажно помещение, разположено на ул. "9-ти септември" в Българово, тъй като сметките за ток били значително по-големи от обичайното.

В помещението са намерени и иззети 75 майнери за различни крипто валути / 45 «копача» за биткойни и 30 за друг вид круптовалута/, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия. Служителите от EVN констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, в следствие на което дружеството е ощетено в значителни размери / по предварителни данни се касае за близо 70 000 лв. месечно/.

Бургазлията отказал съдействие на полицейските служители и направил опит за осуетяване на полицейската проверка на наетото от него помещение. Задържан е за срок от 24 часа. Майнерите са иззети по образуваното досъдебно производство.

Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.  
 

Галерия
Коментари

Още от последните новини