Кои футболни обувки да изберем за игра на трева и за игра в зала?

Кои футболни обувки да изберем за игра на трева и за игра в зала? - E-Burgas.com

Футболът е игра, която се слави със световна популярност и е може би най-гледаният и най-играният спорт в съвремието ни (а и не само). Мнозина мъже и жени обичат да сложат любимите си футболни обувки и да излязат на терена. Напоследък също възникна и разновидност на футбола, която се играе в зала, което е много удобно за студените зимни дни. Със сигурност няма нужда да пропускате любимия си спорт, без значение какво е времето навън. Въпреки това обаче има нещо, за което трябва да помислите – а именно, какви обувки са ви нужни. Нека разберем.

Кои футболни обувки да изберем за игра на трева?

Когато става въпрос за футболни обувки за игра на трева, то със сигурност тук на първо място на почетната стълбичка застават бутонките. Те са традиционните обувки, които се слагат, когато искате да поиграете мач. Това определено е заслужено. Първо, когато играете на трева, това е хлъзгава повърхност, а докато тичате, лесно можете да се подхлъзнете. Това означава не само, че ще паднете (и може да се ударите), но и също, че ще изпуснете паса или ще изгубите топката към противниковия отбор. Неща, които никой не би искал да му се случат. Обаче бутонките се грижат за това. Техният специфичен грайфер осигурява отлично сцепление и добра защита против хлъзгане по тревата. Така че дори да вали дъжд или сняг, вашите бутонки със сигурност няма да ви позволят да паднете.

Освен това обаче този тип обувки днес се изработват специално за футбол. Това означава, че са съобразени с нуждите ви по време на игра. А именно – да са достатъчно леки, но все пак да предоставят силна защита, да са комфортни и да не стискат на краката ви, за да не ви разсейват от играта. Това означава, че бутонките като цяло предоставят отлични характеристики, които им носят заслуженото първо място, когато говорим за футболни обувки за игра на трева.

Кои футболни обувки да изберем за игра в зала?

Множество други модели спортни обувки могат да се използват за игра на футбол в зала (за предложения можете да видите тук – https://www.obuvki.bg/adidas.html). Тук вече трябва да забравите бутонките. Не само че няма да са удобни по твърдата повърхност на подовата настилка, но и ще надраскат пода, ще го повредят и ще се налагат чести ремонти. Всъщност, тук ви трябва друг подход.

Да, пак не бива да забравяте опасността от подхлъзване. Тук обаче тя не е така изразена. Вместо това сега можете да сложите равни обувки с по-малък грайфер – който едва да е забележим, така че да не уврежда повърхността, а същевременно да не е твърде гладък, за да не причини подхлъзване и падане.

Същевременно, когато купувате футболни обувки за игра в зала, помнете, че не ви трябва нищо обемно. Обемните обувки ще ви тежат и ще ви забавят, няма да ви дадат достатъчна свобода на движенията, която е необходима при тази игра. Вместо това, купете си ниски обувки, които да ви позволят да се движите без ограничения.

Какво е необходимо да помним при избирането на футболни обувки?

Когато избираме футболни обувки, със сигурност е необходимо да се съобразим къде ще играем. Не бива обаче да забравяме още един аспект – а именно, качеството. То е задължително, когато си търсите каквито и да е обувки, а още повече спортни. То ще ви гарантира приятно прекарване по време на игра и ще ви позволи да носите своите футболни обувки дълго време без проблеми. Търсете доказали се марки и доверени доставчици на спортни обувки за своето ново футболно приключение.

Коментари

Още от последните новини