Кодове за дъжд и сняг в цяла България, в област Бургас се очакват валежи до 25 л/кв.м

Кодове за дъжд и сняг в цяла България, в област Бургас се очакват валежи до 25 л/кв.м - E-Burgas.com

Днес значителни валежи ще има главно в Северозападна България. Преди обяд в останалите райони ще са слаби, но след обяд и там ще се усилят. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в крайните южни райони и по Черноморието - дъжд. В Горнотракийската низина в сутрешните часове дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Минимални температури - от минус 1° до 4°; максимални - от 0°-2° в северозападните райони до 6°-7° в крайните южни.

В планините ще е облачно, мъгливо, с валежи, предимно от сняг, на места значителни. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. По най-високите части в Югозападна България ще духа силен до бурен западен вятър и ще има виелици и навявания. Ще започне затопляне и в южните райони до около 1300-1400 метра снегът ще преминава в дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°-5°, на 2000 метра - 0°-1°.

За област Бургас има обявен жълт код за дъжд. Ще има значителни валежи, които ще продължат и през нощта срещу понеделник. Количества за денонощието до 25 л/кв.м.

Коментари

Още от последните новини