Кобрата отново на европейския връх

Кобрата отново на европейския връх - E-Burgas.com

Кубрат Пулев победи Дерек Чисора в 12-рундов мач и заслужи европейската титла в свръхтежката категория на професионалния бокс. Кобрата беше безапелационен срещу британеца в зала "Баркликард Арена" в Хамбург и закономерно ликува.

Успехът на българина дойде след 2:1 съдийски гласа, като странното беше, че реферът от Швейцария присъди повече точки на Чисора (115:113) и си навлече гнева на повече от 2-хилядите наши сънародници в залата, които бурно го освиркваха. Другите съдии отсъдиха победа на Кобрата съответно със 116:112 и 118:110.

Българинът се изправи срещу Чисора, който преди мача не спираше да скандализира с поведението си, демонстрирайки буйния си нрав. Заканите на опитния англичанин бяха много повече в сравнение с отправените от Кубрат към него. В крайна сметка обаче Пулев запуши устата на скандалджията и го постави на мястото му.

През целия мач българинът демонстрираше по-добра кондиция, като дори в седмия рунд си позволи шеги и се изплези, след като Чисора му нанесе няколко удара. Англичанинът с почти нищо не можа да изненада и да застраши нашия боксьор, който убедително наложи играта си през почти целия двубой. /Блиц

Коментари

Още от последните новини