Кметът на Карнобат потвърди: Жената е с положителна проба

Кметът на Карнобат потвърди: Жената  е с положителна проба  - E-Burgas.com

Жената от Карнобат, която беше изследвана за коронавирус, е с положителна проба. Това съобщи кметът на Карнобат Георги Димитров във фейсбук. Така жената е първата заразена с вируса в Бургаска област.

„Преди минути Началникът на кризисния щаб съобщи, че една от пробите от област Бургас е положителна за коронавирус. Той не цитира населено място, но обясни, че става въпрос за жена, която е работила като готвач в заведение в Банско, на 39 години, прибрала се е преди около седмица. Тя е с положителна проба за инфекция от коронавирус. Жената е приета в Бургаското инфекциозно отделение“, написа Димитров.

25 са контактните лица, като повечето са от Карнобат. Това налага да се вземат още по – строги мерки.

„Призовавам за изключителна дисциплина и спазване на разпоредбите от страна на всички нас – жителите на община Карнобат. Това не бива да бъде повод за паника, а за мобилизация и свеждане на контактите до минимум“, каза още кметът на община Карнобат.

Свързани статии
80-годишна баба се преобърна с Дачията си край Карнобрат 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Тежко ПТП в Карнобат, автомобил се обърна по таван МВР със спецакция срещу лихвари в Карнобат
Тагове
коронавирус Карнобат
Коментари

Още от последните новини