Кметът Димитър Николов уволнява и в „Летния театър“, служителите се множали всяка година

Кметът Димитър Николов уволнява и в „Летния театър“, служителите се множали всяка година - E-Burgas.com

Кметът на община Бургас Димитър Николов е предприел мерки по съкращаването на служители от ОП „Летен театър, фестивали и концерти“. Уволненията ще влязат в сила още от март месец, тази година. Причината е, че с гласуването на годишния бюджет всяка година се увеличавали и служителите в предприятието, като през 2016 стигнали 49 души.

„Направените анализи и разчети на разходваните средства и постигнатите финансови резултати през 2016 година, показват, че необходимият числен състав за нормалното функциониране на ОП „Летен театър, фестивали и “ е 46 души - 3 щатни бройки по-малко спрямо досегашния персонал“, аргументира се Николов в докладна записка, която ще бъде гласувана на селдващата Общинска сесия.

В допълнение кметът Николов предлага и вътрешна промяна в Правилника за организацията и дейността на Общинското предприятие, като новото приложение ще бъде неразделна част от него. Промените нямало да окажат влияние върху качеството на предлаганата услуга, става ясно още в докладната на кмета.

Припомняме, че в началото на годината градоначалникът направи много по-сериозна чистка и в ОП „Бургасбус“, като предложи на съветниците да бъдат съкратени 32 души, които да бъдат заменени от компютри.

Коментари

Още от последните новини