Кмета поздрави преподаватели и студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за Деня на химика

Кмета поздрави преподаватели и студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за Деня на химика  - E-Burgas.com

С демонстрация на химични процеси и тематични презентации в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ отбелязаха професионалния празник на химика – 10 май.

На събитието присъстваха ректорът на висшето училище проф. Магдалена Миткова, кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет и преподавател в университета проф. Севдалина Турманова и други.

По повод професионалния празник на химиците, ръководството на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ представи пред своите гости лабораториите по технология на водата, процеси и апарати, екология, мониторинг на полимери в екосистемите и по аквакултури и биотехнологии.

Представен бе и проектът „Трансгранични региони си сътрудничат за син растеж“. Специална презентация бе посветена на съвременното приложение на нанотехнологиите.

„Химическата индустрия има своето специално място в живота и развитието на нашия град. А Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпълнява много важна роля работата на химиците да се развива на академично ниво. Днес все повече химията дава възможности за намирането на екологични решения, щадящи и опазващи околната среда и биоразнообразието. Радвам се, че Бургас е град, в който се прилагат различни иновативни решения и всички вие участвате активно в този процес. Продължавайте все така упорито да работите в тази посока, за да оставим на нашите деца една по-добра среда за живот.“, каза по време на събитието кметът Димитър Николов.

Галерия
Коментари

Още от последните новини