КАТ с мащабна акция за нарушители на пътя

КАТ с мащабна акция за нарушители на пътя - E-Burgas.com

Пътна полиция започва нова национална акция в страната. Тя ще бъде както в населените места, така и извън тях. Ще бъде насочена както към шофьори, така и към пешеходци, които пресичат неправилно. Това стана ясно от брифинг на КАТ.

Акцията ще започне днес (5 март) и ще продължи до неделя (7 март) включително.Основните причини за тежките инциденти са високата и/или несъобразената скорост спрямо пътната обстановка. Акцент ще са контрол на превишената скорост, дали шофьорите пресичат правилно и дали шофьорите не им отнемат предимството.

Към момента полицията има над 200 камери – както стационарни, така и мобилни. В малките населени места и големите градове ще имат допълнителни екипи, които ще следят за пътни нарушения.

Предната полицейска операция е била насочена към водачите под влияние на алкохол и наркотици. Над 37 хил. са били проверените, а над 11 хиляди са били заловените нарушители. Шофьорите в нетрезво състояние са били 166 – най-много в Пловдив, София и Бургас. Заловените с дрога са 64.

Коментари

Още от последните новини