Карантината пада от 14 на 10 дни

Карантината пада от 14 на 10 дни - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че карантината в България ще бъде намалена на 10 дни. Той уточни при пристигането си за участие във втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, че е дал съответните нареждания тази сутрин.

Разпоредил съм, че децата трябва да ходят на училище, допълни премиерът.

На ден държавата харчи над 120 хиляди лева за тестове, добави той.

Най-после имаме общ план за действие от Европейската комисия, този път са се потрудили доста, посочи Борисов по повод обсъдените общоевропейски мерки срещу пандемията от COVID-19.

Според мен сме закъснели, това трябваше да го направим още юли. Много от държавите в ЕС предприемат мерки, които паникьосват другите държави и създават разнобой в действията, отбеляза Борисов, цитиран от БТА, предаде dnes.bg.

Той обобщи изказванията на своите колеги, че носенето на маски предпазва от заразяване с новата болест, макар и не напълно. В България трябва разписаните от министерството на здравеопазването изисквания да ги спазваме. Тогава няма да се налага да се предприемат други мерки. Моето мнение е, че децата трябва да отиват на училище, да учат. Нанасяме вреда върху психичното здраве на хората, посочи премиерът по повод мерките срещу разпространението на заразата в ЕС.

Коментари

Още от последните новини