Какво яке за мотор да си купя?

Какво яке за мотор да си купя? - E-Burgas.com

Какво яке за мотор да си купя?

Мото якето е сред задължителните елементи на мото екипировката. Точно както останалата част от екипировката - каски, ботуши и панталони, така и то е важна съставна част от арсенала на моториста за комфортно и безопасно пътуване не само по прашните пътища, но и в градска среда. 

Ако сте отскоро шофьор на звяр на две гуми, сигурно вече се чудите какво яке за мотор да си купите. Преди да направите своя избор, добре е да сте наясно с наличните видове на пазара, както и с някои съществени специфики, за които да внимавате. 

Видове мото якета?

Мото индустрията доста се развива през последните няколко години. Ето защо в днешни дни можете да намерите много повече от класическия от  десетилетия наред модел от кожа с цип, колани и капси за декорация. В днешно време ще се натъкнете на страхотни текстилни варианти, които са идеални за летните горещини. Не се притеснявайте, те също са достатъчно добре обезопасени, защото включват специални протектори в областта на лактите, раменете и гърба, които ще ви предпазят от охлузвания и сериозни наранявания в случай на ПТП. От популярните днес модели силно се открояват и вариантите с вентилация за горещините през лятото, както и с допълнителна подплата за студено време. Съществуват и не малко водоустойчиви и ветроустойчиви варианти.  Вижте страхотни предложения за мото якета на: https://carmall.bg/iaketa-za-motori ;

За какво да внимавате при избор на мото яке 

Някои са спецификите, с които следва да се съобразите, преди да купите първото или поредното си мото яке. Вижте ги в списъка по-долу:

Бюджет. 

Разбира се, редно е да се съобразите с ограниченията на собствения си бюджет, но е добре цената да бъде съобразена с качеството. Най-добре е да инвестирате в по-скъп вариант, защото това е покупка, която ще ползвате дълго време. 

Комфорт

Освен за материята и размера, важно е да се съобразите и със степента на комфорт, която ви носи якето в облечено състояние. Все пак, карането на мотор изисква пълна концентрация. Тя бива нарушена, ако изпитвате каквото и да е неудобство, включително и от неудобна дреха. 

Производител

Добре е да изберете мото яке от изявен производител в нишата и с отлична репутация. Можете да направите справка за тези специфики в големите мото форуми. Такива у нас не са малко, тъй като мотористите в България са доста. Имайте на предвид, че в повечето случаи тези марки продават само в собствените си магазини или през официално лицензирани дистрибутори. 

При избор на яке за мотор послушайте както интуицията си, така и очите си. А и никога не е грешно да се доверите на опитен моторист, ако има с какво да ви посъветва относно вашата бъдеща покупка. 

Коментари