Какво се случва с телата ни през зимата?

Какво се случва с телата ни през зимата?  - E-Burgas.com

Какво се случва с тялото през зимните месеци, когато температурите падат? На първо място, кожата се напуква, изсушава и се получават бръчки. Тъй като лицето директно е изложено на вятър и студ, за него трябва да се положат специални грижи. Устните също са силно засегнати, тъй като е инстинктивен навик те да се облизват, но това причинява тяхното изсушаване. Затова те също се нуждаят от овлажняващ балсам.

Зъбите също са засегнати и особено чувствителните. Студеният зимен въздух може да предизвика пронизваща болка, ако има проблеми с венците като пародонтоза, открити корени и т.н. Затова е препоръчително да се планира посещение при зъболекар, ако се изпитва болка в зъбите.

През зимните месеци също трябва да бъдат внимателни пациентите, които имат диабет, тъй като екстремно ниските температури са причина за производството на кортизол, хормон на стреса, в тялото, а това може да доведе до инсулинова резистентност. Диабетиците трябва да избягват продължителното излагане на студ и да проверяват често захарта.

Цялата статия четете в puls.bg. 

Коментари

Още от последните новини