Какви са изискванията за влизащите от България в Германия

Какви са изискванията за влизащите от България в Германия - E-Burgas.com

Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест при пристигане от България в Германия продължава да бъде в сила до 12 май 2021 г. включително, въпреки че от 2 май 2021 г. Германия намали нивото на риск по отношение на България от държава с висока честота на заразяване на рискова държава. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

По информация на посолството ни в Берлин до 12 май включително продължава да важи сегашният режим за влизане в Германия.

Напомняме, че освен предоставянето на отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 48 часа, е необходима регистрация в електронната система - www.einreiseanmeldung.de. Задължителна е и 10-дневна карантина, като в зависимост от режима на отделните федерални провинции са възможни различни специфики.

Германия премахва част от ограниченията за изцяло ваксинирани хора

До 12 май 2021 г. като цяло е валидно изискването пътуващите с въздушен транспорт към Германия задължително да представят негативен тест преди качване в самолета.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон:​+49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15  и e-mail: [email protected].

Коментари

Още от последните новини