Как да се пазим от енергийните вампири

Как да се пазим от енергийните вампири - E-Burgas.com
dontletgo Много е писано и говорено за т. нар. ‘енергийни вампири’.  Това са хора, които са около нас и непрекъснато смучат силите ни и ‘се хранят’ от нашата жизнена енергия. 

Допреди двайсетина години енергийните вампири съществуваха само във вицовете и във фолклора. Днес обаче те са обект на специални научни изследвания. 

Типичен пример за енергиен вампиризъм е скандалът. В 92 процента от случаите човекът, който до предизвиква, е вампир, така поне твърдят психолозите. Той ви заставя да излезете вън от кожата си и по този начин изпомпва енергия от гневните ви изблици. 

Според специалистите  има два вида енергийни вампири - агресивни, които са подвластни на слънчевото влияние и пасивни, за които е определящо главно господството на Луната. 

Слънчевите вампири са особено жестоки хора. Те сами ни  провокират да отприщим поток  енергия върху тях. Лунните пък, напротив - те не са агресивни, жестоки или буйни, но непрекъснато мрънкат и хленчат колко несправедлива е съдбата към тях. Едно обаче, е общото между тях - завистта. Всеки енергиен вампир е раздиран от завист- тя го гложди понякога явно, понякога  проявите й са латентни, но това не значи, че тя не съществува. 

Хората, които имат дисхармония в душата си, са тези, които стават жертва на енергийните пиявици. Те веднага надушват терзаещите се хора, тези, които имат мъка в сърцето. Всеки, който по една или друга причина е недоволен от живота си, е потенциална жертва на тези хора. 

Единственият сигурен начин да се предпазите от тези злобни хора,  е да се радвате на живота и на всичко, което ви заобикаля.  Ако посрещате нещата с усмивка, ако отговаряте на злото с добро, вие ще ги раздразните и ще сломите  нечистите им сили. 

Аурата ни е нашата защита от външни влияния. Когато ни е хубаво, тя се отваря и по този начин можем да се заредим със свежа енергия. 

Енергийните вампири не се раждат, а стават такива.  В такива демони се превръщат най-често хора, които за загубили  досег с природата или имат тежко кармично наследство. Психиката им боледува и тогава те могат да се превърнат с истински чудовища. 

По физически белези енергийните вампири не могат да се разпознаят. Но контактите с тях няма как да бъдат избегнати.  Единственото , което може да ви спаси от злобата им е, да стоите с гръб към тях.  Винаги гледайте  тези хора между веждите , а не право в очите и по този начин ще туширате желанието им за изсмукване на вашата енергия. Обградете се в живи цветя, а не с кактуси.  И накрая, никога не съжалявайте от сърце жалващите се пред вас, за да не приемете негативната им енергия.  

Освен хората обаче, старите и ненужни вещи също могат да бъдат енергийни вампири. Ето защо, когато изпаднете в депресия, направете чистка.  Не емоционална, а на дома си.  Защото,   според древноизточно учение, за да поканим щастието   близо до нас, трябва да кажем ‘сбогом’ на всичко старо и ненужно.

Прочети още на: http://www.teenproblem.net/a/6-lubopitno/23809-energijni-vampiri-i-kak-da-se-predpazim-ot-tyah/
Коментари