Живко Табаков: Все повече хора имат съмнение за уговорка между БСП и ГЕРБ на изборите

Живко Табаков: Все повече хора имат съмнение за уговорка между БСП и ГЕРБ на изборите  - E-Burgas.com

Все по често чувам слухове, че ще има договорка между БСП и ГЕРБ на предстоящите местни избори през октомври. Това заяви кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков на пресконференция днес. Според него тези слухове са предимно от симпатизанти на БСП, които му споделили своите притеснения в личен разговор.

"Искам да задам няколко въпроса свързани с листата и кандидат-кмета на БСП. Нееднократно съм говорил с различни граждани и хора, които симпатизират на партията и имат съмнения, че между БСП и ГЕРБ има договорка" заяви Табаков. 

Той се обърна към кандидата за кмет на БСП Николай Тишев с въпроса дали има нещо общо със строителната фирма "Метастрой", с която бил свързан и друг общински съветник от листата първите десет в листата на БСП за общински съветници. Същата тази фирма през последните години спечелила няколко обществени поръчки в сферата на проектите за енергийната ефективност в общини, управлявани от ГЕРБ. Според него това е една от възможните причини от БСП да не водят смислена кампания. 

Другият отправен въпрос към Николай Тишев е дали ще остане общински съветник в случай, че не бъде избран за кмет на престоящите избори. 

Живко Табаков сподели още един сигнал, свързан с предстоящото разрушаване на сгради в културния център на града. От община Бургас обаче заявиха, че до този момент няма постъпило искане за промяна на подробен устройствен план, нито такова за издаване на разрешение за строеж.
 

Коментари

Още от последните новини