Живко Табаков: Повреден отводнителен канал на плаж "Север" разрушава пясъчната ивица

Живко Табаков: Повреден отводнителен канал на плаж

Общинският съветник и председател на Постоянната комисия по туризъм към ОбС-Бургас Живко Табаков алармира днес за повреден отводнителен канал на плаж "Север", който разрушава пясъчната ивица. Сигналът е изпратен до редица институции и ресорни министерства, както и до областния управител на Бургас - Вълчо Чолаков. 

Ето какво се посочва в него:

В качеството ми на председател на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас се обръщам към Вас със сигнал за нарушаване целостта на бетонно-тръбна конструкция, представляваща отводнителен канал на Морската градина в гр. Бургас. Съоръжението излиза от Морската градина, преминава през пясъчната ивица и се зауства в морето. Отбелязвам, че тръбата служи за отвеждане на дъждовните води. В продължение на няколко месеца водите от тръбата преливат, тъй като конструкцията й е компрометирана. Вследствие на това върху пясъчната ивица се образува езеро, което подкопава пясъка и е предпоставка за сериозно замърсяване от човешка дейност, птици и др.

Като председател на Постоянната комисия по туризъм смятам, че една от основните цели на Бургас е да осигури устойчиво развитие на туризма и конкурентноспособен продукт. Вярвам, че в лицето на Вас, отговорните институции, ще срещнем разбиране, адекватни мерки и строго прилагане на законовите норми по отношение на поставения проблем с разрушаването на пясъчната ивица.

На основание гореизложеното и във връзка с чл. 2, ал. 1, 3, 4, 5, както и чл. 6, ал. 3 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, Ви моля да разпоредите проверка по случая и да предприемете конкретни действия по отстраняването на проблема.

Галерия
Коментари