Жестокост край Мандра! Надрусани бракониери размазаха от бой инспектор на ИАРА

Жестокост край Мандра! Надрусани бракониери размазаха от бой инспектор на ИАРА - E-Burgas.com
Архив

Инспектор на ИАРА бе жестоко пребит от няколко мъже докато извършвал проверка на бракониерски улов на риба в язовир Мандра. От полицията информираха, че 56-годишният мъж бил сам на сушата докато двамата му колеги обикаляли с лодка водоема.

През това време, в района на цех за риба, в края на „Меден рудник“, в посока село Твърдица той бил нападнат и жестоко пребит от няколко мъже, които го ритали в тялото и го удряли с юмруци, а след това избягали. На място дошъл полицейски екип, който докато разговарял с пострадалия 56-годишен инспектор, забелязъл, че в близост преминава джип „Лада Нива“, който не спрял на подадения сигнал.

Патрулката хукнала подир джипката и след кратко преследване бегълците били заловени. Оказало се, че това са и извършителите на побоя над служителя на ИАРА. Водач на автомобила бил32-годишен криминално проявен бургазлия, който бил тестван с дрегер за алкохол, който отчел 1.01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества,като апаратът отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетамин. Мъжът е отказал да даде кръв за химичен анализ, по случая е образувано бързо полицейско производство.

В джипа били още 39-годишен криминано проявен мъж и 17-годишният му син. Тримата мъже са разпознати от потърпевшия държавен служител, като извършители на побоя. Задържани са със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа.

Констатирано е, че вследствие на побоя служителят получил наранявания в областта на лицето. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

Коментари

Още от последните новини